How to make Rich Noodles in fish curry sauce| វិធីធ្វើណាំយ៉ាខ្ទិះត្រីប្លាធូ | วิธีทําน้ํายากะทิปลาทู
* Ingredients:
- 3 1/5 CUP of Coconut milk = 800 ML of Coconut milk
- 3 steamed salted mackerel
- 2 1/2 oz of Garlic = 75 grams of Garlic
- 1/3 oz of Dried chili = 10 grams of Dried chili
- 1 oz of dried long bell pepper = 30 grams of dried long bell pepper
- 2 2/3 oz of lemongrass root sliced = 80 grams of lemongrass root sliced
- 2 oz of Shallot = 60 grams of Shallot
- 1/4 oz of Turmeric = 8 grams of Turmeric
- 1/3 oz of Galanga = 10 grams of Galanga
- 1/3 oz of Fingerroot = 10 grams of Fingerroot
- 1/2 tablespoon of shrimp paste
- 1/6 oz of Kaffir lime leaves = 5 grams of Kaffir lime leaves
- We put 1/3 of the coconut milk in 800 ml.
- add coconut milk
- 1 teaspoon of Salt
- 2 tablespoons of Palm sugar
- 2 1/2 tablespoons of fish sauce
- The rest of the coconut milk we put all.
- 2 lbs of Khanom chin = 1 Kg of Khanom chin
- 2 pieces of Acacia pennata
- 1 oz of Beansprouts = 30 grams of Beansprouts
- 1/2 cabbage
- 1 cucumbers
- 5 plants of Yardlong bean
Thanks for watching the video
*គ្រឿងផ្សំមានៈ
- ខ្ទិះដូង 3 1/5 ពែង(កូនចានចង្កិះ) = ខ្ទិះដូង 800 មីលីលីត្រ
- ត្រីកាម៉ង់ចំហុយប្រៃ
- ខ្ទឹមស 2 1/2 អោន = ខ្ទឹមស 75 ក្រាម
- ម្ទេសក្រៀម 1/3 អោន = ម្ទេសក្រៀម 10 ក្រាម
- ម្ទេសប្លោកវែងក្រៀម 1 អោន = ម្ទេសប្លោកវែងក្រៀម 30 ក្រាម
- គល់ស្លឹកគ្រៃហាន់ 2 2/3 អោន = គល់ស្លឹកគ្រៃហាន់ 80 ក្រាម
- ខ្ទឹមក្រហម 2 អោន = ខ្ទឹមក្រហម 60 ក្រាម
- ល្មាត 1/4 អោន = ល្មាត 8 ក្រាម
- រំដេង 1/3 អោន = រំដេង 10 ក្រាម
- ខ្ជាយ 1/3 អោន = ខ្ជាយ 10 ក្រាម
- កាប៉ិ 1/2 ស្លាបព្រាបាយ
- ស្លឹកក្រូចសើច 1/6 អោន = ស្លឹកក្រូចសើច 5 ក្រាម
- យើងដាក់ខ្ទិះដូង ១/៣ នៃ ៨០០ ម
- ដាក់ខ្ទិះដូង
- អំបិល 1 ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ស្ករត្នោត 2 ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកត្រី 2 1/2 ស្លាបព្រាបាយ
- ខ្ទិះដូងដែលនៅសល់យើងដាក់ទាំងអស់
- នំបញ្ចុក 2 ផោន = នំបញ្ចុក 1 គីឡូក្រាម
- កន្ធំថេត 2 ដុំ
- សណ្តែកបណ្តុះ 1 អោន = សណ្តែកបណ្តុះ 30 ក្រាម
- ស្ពៃក្តោប 1/2 ផ្លែ
- ត្រសក់ 1 ផ្លែ
- សណ្តែកគួរ 5 ដើម
អរគុណសម្រាប់ការទស្សនាវីដេអូ
* ส่วนผสม:
- กะทิ 3 1/5 ถ้วยตวง = กะทิ 800 มล
- ปลาทูนึ่งเค็ม 3 ตัว
- กระเทียม 2 1/2 ออนซ์ = กระเทียม 75 กรัม
- พริกแห้ง 1/3 ออนซ์ = พริกแห้ง 10 กรัม
- พริกหยวกยาวแห้ง 1 ออนซ์ = พริกหยวกยาวแห้ง 30 กรัม
- รากตะไคร้ซอย 2 2/3 ออนซ์ = รากตะไคร้ซอย 80 กรัม
- หอมแดง 2 ออนซ์ = หอมแดง 60 กรัม
- ขมิ้น 1/4 ออนซ์ = ขมิ้น 8 กรัม
- ข่า 1/3 ออนซ์ = ข่า 10 กรัม
- กระชาย 1/3 ออนซ์ = กระชาย 10 กรัม
- กะปิ 1/2 ช้อนโต๊ะ
- ใบมะกรูด 1/6 ออนซ์ = ใบมะกรูด 5 กรัม
- เราใส่กะทิ 1 ส่วน 3 ใน 800 มิลลิลิตร
- ใส่กะทิ
- เกลือ 1 ช้อนชา
- น้ำตาลปี๊บ 2 ช้อนโต๊ะ
- น้ำปลา 2 1/2 ช้อนโต๊ะ
- กะทิที่เหลือเราใส่ทั้งหมด
- ขนมจีน 2 ปอนด์ = ขนมจีน 1 กิโลกรัม
- ยอดกระถิน 2 ก้อน
- ถั่วงอก 1 ออนซ์ = ถั่วงอก 30 กรัม
- กะหล่ำปลี 1/2 ลูก
- แตงกวา 1 ลูก
- ถั่วฝักยาว 5 ต้น
ขอบคุณที่รับชมวิดีโอ
Comments
Post a Comment