* Ingredients:
- 6 lbs of star gooseberry = 3 Kg of star gooseberry
- 20 CUP of water = 5 Liters of water
- 2 tablespoons of Lime
- We leave the lime water for it to filter and only take the clear water above.
- We soak the star gooseberry in lime water for 15 minutes.
- 2 CUP of sugar = 500 grams of sugar
- 4 CUP of brown sugar = 1 Kg of brown sugar
- 1 CUP of water = 250 ML of water
- 2 teaspoons of Salt
- After this we roast for 40 minutes to 1 hour.
- After we turn off the power, we leave the star gooseberry stirring for 20 minutes to let it cool down.
Thanks for watching the video
*គ្រឿងផ្សំមានៈ
- កន្ទួត 6 ផោន = កន្ទួត 3 គីឡូក្រាម
- ទឹក 20 ពែង(កូនចានចង្កិះ) = ទឹក 5 លីត្រ
- កំបោរ 2 ស្លាបព្រាបាយ
- យើងទុកទឹកកំបោរឲ្យរងថ្លាយើងដួសតែទឹកថ្លាៗមកប្រើប៉ុណ្ណោះ
- យើងត្រាំកន្ទួត ក្នុងទឹកកំបោររយៈពេល ១៥ នាទី
- ស្ករស 2 ពែង(កូនចានចង្កិះ) = ស្ករស 500 ក្រាម
- ស្កអំពៅក្រហម 4 ពែង(កូនចានចង្កិះ) = ស្កអំពៅក្រហម 1 គីឡូក្រាម
- ទឹក 1 ពែង(កូនចានចង្កិះ) = ទឹក 250 មីលីលីត្រ
- អំបិល 2 ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- បន្ទាប់ពីនេះយើងរំងាស់ទុកចោលរយៈពេល 40 នាទីទៅ 1 ម៉ោង
- បន្ទាប់ពីយើងបិទភ្លើងយើងទុកឱ្យ ដំណាប់កន្ទួត 20 នាទីដើម្បីឱ្យវាត្រជាក់
អរគុណសម្រាប់ការទស្សនាវីដេអូ
* ส่วนผสม:
- มะยม 6 ปอนด์ = มะยม 3 กิโลกรัม
- น้ำ 20 ถ้วยตวง = น้ำ 5 ลิตร
- ปูนใส 2 ช้อนโต๊ะ
- เราทิ้งน้ำปูนใสให้มันกรองแล้วเอาแต่น้ำใสๆข้างบนเท่านั้น
- เราแช่มะยมในน้ำปูนใส 15 นาที
- น้ำตาล 2 ถ้วยตวง = น้ำตาล 500 กรัม
- น้ำตาลทรายแดง 4 ถ้วยตวง = น้ำตาลทรายแดง 1 กิโลกรัม
- น้ำ 1 ถ้วยตวง = น้ำ 250 มล
- เกลือ 2 ช้อนชา
- หลังจากนี้เราคั่วทิ้งไว้ 40 นาทีถึง 1 ชั่วโมง
- หลังจากเราปิดไฟเราทิ้งมะยมกวนเวลา 20 นาทีเพื่อให้มันเย็นลง
ขอบคุณที่รับชมวิดีโอ
Comments
Post a Comment