Fermented Sweet Rice Dessert​ ( Black Khao Mahk ) | วิธีทำข้าวหมากข้าวเหนียวดำอร่อยทานแล้วอยากทานอีก


| វិធីធ្វើតាប៉ែខ្មៅរស់ជាតិឆ្ងាញ់មិនចាញ់ទីផ្សារនោះទេ | * Ingredients: | * ส่วนผสม: | *គ្រឿងផ្សំមានៈ - 1 Kg of Black sticky rice | ข้าวเหนียวดำ 1 กิโลกรัม | បាយដំណើបខ្មៅ 1 គីឡូក្រាម - 7 grams of yeast | แป้งข้าวหมาก 7 กรัม | មេតាប៉ែ 7 ក្រាម - 150 grams of sugar | น้ำตาล 150 กรัม | ស្ករស 150 ក្រាម - 1 liter of water | น้ำ 1 ลิตร | ទឹក 1 លីត្រ - We soak the black glutinous rice in water for 15 minutes. | เราแช่ข้าวเหนียวดำในน้ำ 15 นาที | យើងត្រាំអង្ករដំណើបខ្មៅរយះពេល 15 នាទី - After we have soaked for 15 minutes. | หลังจากเราแช่ได้ 15 นาทีแล้ว | បន្ទាប់ពីយើងត្រាំអស់រយៈពេល ១៥ នាទី - We rinse 2-3 more with water. | เราล้างอีก 2-3 น้ำ | យើងលាងសម្អាត 2-3 ដងទៀតជាមួយទឹក - We cook the rice for 10-15 minutes, it is cooked, now we leave it to cook first. | เราหุงข้าวเวลา 10-15 นาทีสุกแล้วตอนนี้เราทิ้งไว้ให้สุกก่อน | យើងចំអិនស្រូវរយៈពេល ១០-១៥ នាទីវាត្រូវបានចម្អិនឥឡូវនេះយើងទុកវាឱ្យឆ្អិនជាមុនសិន។ - We take the yeast and pound it thoroughly. | เราเอาแป้งข้าวหมากไปทุบให้ละเอียด | យើងយកមេតាប៉ែហើយដំវាឲ្យម៉ត់ល្អ - Now let's leave it to cool. | ตอนนี้เราพักทิ้งไว้ให้เย็น | ឥឡូវនេះទុកឱ្យវាត្រជាក់ - Now we take 2 more washes. | ตอนนี้เราเอาไปล้างอีก 2 น้ำ | ឥឡូវនេះយើងយកមកលាង២ ទឹកបន្ថែមទៀត - We leave it in normal temperature for 2 days. | เราทิ้งไว้ในอุณหภูมิธรรมดา 2 วัน | យើងទុកវាឱ្យនៅសីតុណ្ហភាពធម្មតារយៈពេល ២ ថ្ងៃ។ - 2 days passed | 2 วันผ่านไป | ២ ថ្ងៃបានកន្លងផុតទៅ Thanks for watching the video | ขอบคุณที่รับชมวิดีโอ | អរគុណសម្រាប់ការទស្សនាវីដេអូ

Comments